Om familjen

 Det hela började en solig junidag i Täby. Det var endast ett kort möte hos en familj den dagen, men det slutade med en livslång vänskap. Familjens grundare är jag, Emma Bergh och har alltså själv en bakgrund i att ha arbetat just som personlig assistent. I drygt 6 år arbetade jag hos den här familjen, men det slutade inte där.  När min chef behövde mer hjälp fick jag arbete som vice VD på det assistansföretaget jag då var anställd på. På så vis arbetade jag kvar hos den här familjen, men även hos andra kunder.  Arbetet innebar bland annat personalansvar, ekonomi- och lönefrågor, arbetsmiljö och kundkontakt.

Detta gav mig mer insikt i vad som verkligen var viktigt i sådana här sammanhang, nämligen en geniun service, medmänsklighet och trygghet.

Det behövdes helt enkelt en Familj. 

 

                                                 
                                               mer om emma


Jag har som sagt arbetat som personlig assistent i 6-7 år på samma företag, så jag är väl medveten om vad arbetet innebär och hur mycket glädje det ger. Förutom att arbeta som personlig assistent har jag även hunnit med att arbeta praktiskt inom vården, främst på större sjukhus så som Danderyds sjukhus, Karolinska sjukhuset Solna, TioHundra Norrtälje sjukhus samt St Görans sjukhus. Jag har även arbetat "bakom kulisserna" dvs i administrativsystemen som behandlar t ex journaler och styrdokument.

Jag innehar relevant utbildning inom assistansbranschen som innebär teoretiska/praktiska kunskaper inom dokumentation, arbetsmiljö, ekonomiska analyser och riktlinjer, ledarskap, HR, aspekter inom etik och moral samt relevant utbildning inom GDPR som nu genomsyrar hela verksamheten. 

Jag har utbildning inom administration med inriktning på medicinsk dokumentation/medicinsk latin och har arbetat bland annat på privatiserande hudklinik, akutmottagning och hjärtklinik, inom både sluten- och öppenvård på sjukhus samt vårdcentraler. 

Man blir verkligen aldrig fullärd, jag lär mig och får nya kunskaper under varje arbetsdag när jag träffar både anställda och kunder samt deras anhöriga. Den sociala biten där man regelbundet får träffa olika människor, höra om deras bakgrund och erfarenheter är mycket lärorikt (och kul!) och intresset för individen tar aldrig slut. Det är nog det bästa med att få arbeta med detta yrke. 

Jag bor i Åkersberga, Österåkers kommun tillsammans med min familj. Företagets säte är alltså belägen i Åkersberga, men vi arbetar och är tillgängliga över hela Stockholms län samt Uppsala län. Tveka dock inte på att höra av dig även om du inte skulle bo i Stockholm, allting går att lösa.