Ann, Jennifer, Emma och Sofia

Kontakta oss

Hör av dig om du vill prata mer om vad du söker efter och om Familjen är det rätta valet för dig!
Kontakta oss
kundbloggare

Vi är stolta över att presentera en av våra kunders bloggar/hemsida. 
Här kan du följa Patrics liv i både bilder och text. Patric har även en Youtubekanal där han lägger upp videos. 

Patric Melin är Egen arbetsgivare och sköter sin egen assistans. Vi hjälper 

 

www.patricmelinassistans.com

Emma och Sofia

Precis som regnbågens alla färger så är vi människor också på ett sätt olika nyanser som vill och tycker olika om vad som är viktigt för just var och en av oss. Eftersom vi alla är så pass olika så kan det omöjligt finnas ett standardutförande som passar alla.
Det tror iallafall inte vi på Familjen. 

Det som är det viktigaste att komma underfund med först och främst är: Vad vill du ha ut av din assistans? Hur pass delaktig vill du vara i processen att få det som du vill ha? Vill du ha full kontroll, eller kanske tycker du det verkar skönt att delge ansvar till någon annan?
Du kanske är egen arbetsgivare som enbart vill ha avlastning för all administration så du istället kan fokusera på din roll som arbetsledare?
Familjen erbjuder alltså inte något standardformat för hur assistansen skall se ut, vi anser att det bästa resultatet får man om man formar behovet utifrån vad du vill ha.

Familjen AB är ett privat assistansbolag vars huvudkontor är beläget i Åkersberga (Österåkers kommun), en ort ca 3 mil norr om Stockholm. Dock har vi kunder inom olika delar av hela Stockholms län. Vi är arbetsgivare men även konsulter för Egna arbetsgivare inom LSS.Grunden för allt arbete utgår alltid från kunden. Men varför väljer vi att kalla den assistansberättigade för "kund"? I våra ögon är hon/han just en kund då vi erbjuder en service som kunden köper av oss. Det är trots allt bara en benämning, men dock en mycket viktig sådan. 
Familjens vision kommer aldrig att bli så stora som möjligt, det är nämligen på så vis man tappar fokus på det viktiga och det nära samarbetet. Vi satsar istället på att finnas i en lite mindre skala samt att vara det trygga alternativet för alla som vill bli en del av Familjen. 

Familjen har tillstånd från IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg) och är registrerade som arbetsgivare hos Skatteverket.

Vår profil finns även på www.assistanskoll.se och där finns det mer detaljer om hur vi vill bedriva vår verksamhet med bl a ekonomisk fördelning, ansvarsfördelning osv.

Du hittar oss även på www.familjenab.nu samt sociala medier så som Facebook och Instagram. Ni hittar oss på #FamiljenAB


Vi på Familjen är väldigt stolta över att vi utökat och nu har fått tillstånd från IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg) över att få bedriva personlig assistans även för barn som vår målgrupp.

”IVO bedömer att Familjen AB har förutsättningar att bedriva verksamheten med god kvalitet enligt 6 § LSS med utökad målgrupp”

I ledningen har vi djup erfarenhet även inom denna målgrupp och vi är nu mycket glada över att få använda oss av den!